Blog

Való igaz: aki új burkolóanyaggal próbálkozik, annak meg kell találnia a megfelelő szakembert is. Hiszen ez nem laminált padló, csempe vagy lambéria. De vajon mitől ilyen ördöngösség ez? És mennyivel komplikáltabb a korábbi anyagoknál?

A WPC burkolatok szakszerű telepítése rendkívül időigényes feladat,és nagyon hasznos,ha a kivitelező kellő rutinnal rendelkezik. Bár egyes WPC gyártók a hatékonyabbnak vélt marketingkommunikáció miatt a kivitelezést gyerekjátéknak tüntetik fel, valójában az épített teraszburkolatok kialakítása akár fával, akár WPC-vel történik, szinte minden...

Szakszerű kivitelezés előtt a telepítés helyszínének felmérése (pontos méretek, lejtés, fogadófelület anyagának vizsgálata, a rendelkezésre álló hely (rendszermagasság) ellenőrzése) és a megrendelő igényeinek megismerése alapján burkolatkiosztási és kivitelezési tervet kell készíteni. Ez készülhet akár kézzel is, de mindenképpen kell tartalmazza a...

A WPC az angol Wood - Plastic - Composite szavak rövidítéséből származik. Jelentése: fa-műanyag kompozit, másképp fogalmazva fával töltött műanyag. Ötvözi a fa természetességét a modern műanyagok előnyös tulajdonságaival. Egy anyag azoknak, akik felelősséget éreznek az erdők, különösen a trópusi fák pusztításáért.

Tartsa távol WPC termékét magas hőmérsékletű berendezésektől (mint a fűtő vagy grill készülékek stb.) hogy elkerüljük burkolatunk deformálódását, elszíneződését vagy egyéb sérülését. Ne hagyja hogy kerozin vagy más szerves vegyület érintkezzen a wpc felületével.