WPC referencia

2023 Új telephely kialakítása

2022 Évi wpc munkák

2021  Tavasz

Budapest XII.kerület jakuzzi körül wpc burkolat

Budapesten egy jakuzzi körül kellett wpc burkoltatott telepíteni.
A munka nagyon aprólékos és időt igénylő feladat volt.
A felület egy rozsdamentes acél váz volt ami nagyon nehezen fúrható. Az ívek tovább bonyolították a munkafolyamatokat. Egy hét volt a kivitelezés időtartama.  

Fót fehér wpc kerítés

Fóton bíztak meg minket egy kerítés felújításával. A meglévő fa kerítést elbontottuk majd kezdőzhetett a lábazat helyreállítása színezése. A meglévő fémszerkezet nem volt elegendő a wpc stabilitásának, ezért plusz zártszelvényeket kellett beállítanunk.
A beállítást követően a wpct fel lehetett rögzíteni a  4x4cm zártszelvényekre.

Budapest III.kerület kerítés 

A 3. kerületben bíztak meg minket egy kerítés helyreállításával.
A lábazat kiegészítése és helyreállítása az első munkafolyamat 3 munkanapot vett igénybe.
A vasszerkezet kialakítása egyedileg erre a kerítésre lett legyártva. A fő szempont volt a tulajdonosoknak, hogy az utcáról ne lássanak be, ezért a régi kerítéstől magasabb kerítés volt az elvárás. Prémium classic kerítésre esett a választás ami tökéletesen illik a ház jellegéhez.
   

Szentendrén wpc terasz építése és betonfelület javítása 

Szentendrén egy átlagos 30 nm-es terasz kivitelezésével bíztak meg minket. A helyszíni felmérés során már láttam, hogy nagy a baj. Az előző "mester" rossz felületet készített. Egy héttel előttünk készült el a betonfelület. A kerti ház falához gravitált az összes csapadék és ott megállt.
A felület egy részét vissza bontottunk és beállítottunk a megfelelő lejtést.
Ezt követően már a kijavított betonfelületre lehelyeztük a wpc burkolatunkat.
A munkafolyamatok egy hetet vettek igénybe.   

Páty wpc terasz

Páty egy 51 nm terasz kivitelezésével bíztak meg. A felület megfelelő állapotban volt így nem okozott nehézséget. A vágások az oszlopok körül tökéletesen sikerültek.
A munka 4 munkanapot vett igénybe

Wpc terasz javítás

Wpc terasz javítási munkájával bíztak meg minket. Az első helyszíni felmérésnél már láttam, hogy nagy a probléma. A teraszt egy éve kivitelezték nemmegfelelő minőségű wpc anyagból.
A terasz felületén és anyagában gombásodásnak indult! A felmérést követően jeleztem a tulajdonosok felé, hogy újbóli lerakásra nem megfelelő már az anyag. Egészségre is káros.
Javasoltam, hogy vegyék fel a kapcsolatot azzal a céggel ahol vásárolták az anyagot és kérjenek új anyagot vagy pénzbeni kártérítést. A cég hárít és nem ismeri/ismerte el a hibát! 140 nm Nagy a felület így nagy a kár mértéke is.
A tulajdonos kérésére kijavítottuk a felületet és lekezeltük speciális wpc tisztítószerekkel..
A munka teljes javítási munkálatai három hetet vettek igénybe.
Szintek rendes beállítása, alap építése, szegélykövek kézzel történő feltermelése, hulladék elszállítása.
Embert próbáló feladat volt. A tulajdonosok Zoltán és Edina elégettek voltak.

Csömör Wpc kerítés 

Csömörön 45 folyóméter wpc kerítést generál kivitelezésével bíztak meg. A meglévő fa kerítés egy részét a tulajdonos bontotta el. A beton alap bontását, már mi végeztük el.
Talajfúró segítségével másfél méterenként gödröket fúrtunk. A következő folyamat a  40x40-es zártszelvények zsinór szerinti beállítása és esztrich beton beöntése.
A 40x40 zártszelvények magasságának beállítása és festése.
Az utolsó munkafolyamatban a wpc kerítés elemek fezszabása és hézag közök beállítása.
A munka egy hét leforgása alatt elkészült 6 munkanap. 

Kistarcsa jakuzzi körül wpc

Kistarcsán Krisztián megbízott minket, hogy a jakuzzija köré telepítsünk neki wpc burkolatot.
A helyszíni felmérést követően bejöttek a bemutató termünkbe, hogy nagyobb felületen ki válasszák a nekik tetsző színt és anyagtípust. A kiválasztást követően 2 napon belül kiszállításra került a wpc. És elkezdődött a kivitelezés folyamata. Kis felület volt, de annál bonyolultabb. A jakuzzit nem lehetett már megemelni, mert akkor a jótállás érvényét vesztette volna.Ezért a körbe burkolás jöhetett csak szóba.
A lépcső alsó fokát kibővítettük szegélykövekkel, így használhatóbb és esztétikusabb lett. 
A munkafolyamatok 4 napot vettek igénybe. A jakuzzi körüli vágások nagyon jól sikerültek.
A kertépítőkkel szoros együttműködésben egy szép kert jött létre. Gratulálok hozzá!

Wpc kerítés Csobánkán

Csobánkán bíztak meg minket egy gondozásmentes wpc kerítés telepítésével.
A vasalat kialakítása függőleges elrendezésre volt tervezve. Az ügyfelünk vízszintes elrendezést szeretett volna, ezért wpc oszlopokkal megoldottuk a vízszintes elrendezést.
Simple famintás kerítés mellett döntött, ez illett a legjobban a ház színezéséhez. A képek magukért beszélnek.

Wpc kerítés

Soroksár Újtelep kerítést kiviteleztünk. A vasszerkezet adott volt és megfelelt a függőleges elrendezés. A vasszerkezet festését a tulajdonosok vállalták (profi festés kapott a vasszerkezet)
A meglévő vasszerkezet már sok helyen az előző kerítés miatt átfúrásra került. ( de egy jelentősebb összeget meg lehetet vele takarítani) hátránya a csavarozási pontoknál jelentkezett. Olyan helyre nem lehet rögzíti, ami már fúrva volt. Ezért a rögzítés néhol eltér. Ennek kiküszöbölésére olyan csavarokat javasoltam, ami színben azonos a wpc anyagával.
A kapu zsanér szerkezetét át kellett alakítanunk, hogy elbírja a wpc súlyát.

Wpc terasz bazalt zúzalékon

Budapesten a 14. kerületben egy most épülő társasház felső teraszait kiviteleztük A rétegrendünk a következő volt az alap előkészítésénél. Pvc vízszigetelés volt a kiindulási felületünk.
-Pvc víz szigetelés
-Dörken ami megvédi a pvc szigetelést
-0.4 -es bazalt zúzalék vízszintesen elterítve
-5 cm szegély kő elfektetve képezte a rendszer stabil alapját
-Párnafák fel fúrása
- Járófelület elhelyezése, felrögzítése

Soroksár Újtelep wpc kerítés

A tulajdonos a vízszintes elrendezés mellett döntött. Ennek megfelelően kellett átalakítani a fém felületet, mert a régi kerítés rendszer függőleges elrendezésre volt kialakítva.
A tulajdonos Prémium Classic járófelület mellett döntött világos szürke színben. (Az egyik kedvenc színem). A wpc szín kiválasztásánál figyelembe vettük a tetőcserép színét és ehhez kerestünk megfelelő anyagtípust. A telepítés során 1 cm hézagvastagságot javasoltam. A kapuknál színben azonos kapupánt csavarozással rögzítettük a wpc-t. Az oszlop közöket rejtett csavarozással is tudtuk volna rögzíteni, de a tulajdonosnak tetszett a csavar és Ő igy gondolta szimmetrikusnak.
Belülről világos szürke műanyag végzáró dugókkal fedtük el a csavarozási pontokat.
A munkafolyamatok végén a postaláda és az új kilincs beállítását is elvégeztük.
A tulajdonosok elégetettek "Gondozás mentes kerítés, nem kell festeni 2 évente"


Soroksár Újtelep wpc kerítés és korlát

A kialakult járványhelyzet mellett a megrendelő úgy döntött, hogy ideje lecserélni a meglévő fa kerítését. A jelenlegi fém tartószerkezet csiszolása,rozsdátlanítása és festése is a mi feladatunk volt. Fő szempont volt a csavarmentes rögzítés. Kívülről egységes minimális rögzítési pontokat kellett alkalmaznunk. A fogadó felületet is módosítottuk a kívánt elrendezés alapján.
Az oszlop közöket zárt kerítés rendszer módszerével csavarozás mentesen tudtuk rögzíteni.
Egyedileg gyártott fém oszlop közöket hegesztettünk, hogy a rögzítési pont elérje célját, de kívülről ne rombolja az összképet. A tólokapun színben azonos kapupánt csavarokat alkalmaztunk. Három ponton  rögzitettük, hogy figyelembe vegyük a wpc tágulási tulajdonságait.
( A tulajdonos szerint a zárt kerítés rendszer előnye, hogy nem lát ki a két németjuhász kutya és kevesebbet ugatnak) " Tetszik, mert modern és nem kell festeni"

A korlát wpc burkolása:

A megrendelő megvolt velünk elégedve, ezért a ház hátsó teraszának a korlátrendszerének is a felújítása mellett döntött azonos wpc anyagból. Levágtuk a meglévő virágtartókat és az elkorhadt fa takaró szerkezetet. Új rögzítési pontokat hegesztettünk, hogy a wpc burkolatnak legyen megfelelő tartása.
A rozsdás felületet lecsiszoltuk, majd lekentük antracit szürke speciális zománc festékkel..
Egynapos száradás után felszabtuk a wpc-t a korlátra.( rengeteg létrázás árán:)  )
A tulajdonos kérésére önmetsző fém csavarokat alkalmaztunk.
A munka végeztével vissza raktuk a terasz ponyva borítását és elvégeztük a wpc hulladék eltakarítását


Wpc hátsó terasz korlát

Budapest 2. kerület wpc terasz

Budapest Dohány utca wpc terasz

Budapest Dohány utca. A parkolás nem volt egyszerű, de szerencsére a megbízó foglalt nekünk parkoló helyet.(köszönet érte) A terasz kibővítése volt a cél, ez teljesült. Sikerült a megfelelő réteg rendel a meglövő terasz szintet elérni. Így a terasz elérte a funkcióját. 

Szentendrén wpc terasz kivitelezés

Szentendrén egy wpc terasz kivitelezését bízták ránk. A wpc-t az ügyfél előre megvásárolta. Az adott cégnek nem volt kivitelező csapata. Felmérést követően négy napon belül hozzálátunk a terasz burkolásához és további három napra volt szükségünk a befejezéséig. A képek magukért beszélnek.

Szentendre wpc kerítés és korlát

Szentendrén egy kerítés kivitelezésével bíztak meg. A kerítés elbontását és a zártszelvény festési munkálatait is mi végeztük el. Függőleges elrendezésben lett telepítve. A wpc színével azonos kapupánt csavarokat használtunk, így nem látszik a felrögzítések helye. A kert hátsó részén a gyékény korlátot wpc- re cseréltük. A wpc rögzítéséhez L alakú szögvasat használtunk.

Budapest III. kerület wpc terasz lerakása beton járólapokra 

A tulajdonos a helyszíni felmérés során megemlítette, hogy van olyan ingatlana is ami építés alatt áll és a kivitelező a terasz építését hátra hagyta. Az ingatlan terasza egy nem lépésálló puha szigetelést kapott majd pvc vízszigeteléssel fedték le. Ilyen esetben az ajzatott fúrni tilos! Ezért járólapokra rögzítettük a párnafákat így az aljzat sértetlen marad és a víz sem tud bejutni.   

Budapest II. kerület
 Társasház 2. emelet wpc terasz fektetése  

A II. kerületben egy társasház teraszainak a kivitelezésével bíztak meg. Fontos szempont volt a teraszok vízszigetelése. A terasz felülete lejtésben lévő vasbeton. A párnafák rögzítése során Ceresit szilikon tömítő ragasztót alkalmaztunk a furatok tömítésére. A korláton kívüli wpc lerakása sem jelentett problémát. Az L érzárók felrakásához az üvegkorlátok általunk leszerelésre kerületek. (A felrakást szakemberek végezték el).

Vörösfenyő teraszépítés Szentendrén

Szentendrén a Simon Szerszám Bt. bízott meg minket, hogy készítsük el a vörösfenyő teraszukat.
A teljes szerkezet megépítése egy hetet vett igénybe. A ház bejáratszintjére kellett emelnünk a teraszt. 

Vácon wpc terasz

Vácról kaptunk egy megbízást, hogy telepítsük a ARD Wpc burkolatot. Beton felületre rögzítettük a párnafákat 40 mm köztes távolsággal.( Más típusú, márkájú wpc-k 30 mm vagy maximum 35 mm köztes távolságot bírnak el!)  A járófelület felkerül a párnafákra, ezzel egyidejűleg kialakítottuk az aknafedlap helyét is. A végső fázisban az L alakú takaróelemeket csavaroztuk fel az élekre. A falra i alakú profilok kerültek kétkomponensű erős ragasztóval. A munka két munkanapot vett igénybe. A nettó felület 36 nm volt.

Törökbálint wpc jakuzzi

Törökbálinton a tükörhegyen egy süllyesztett jakuzzi körüli burkolást kellett elvégeznünk. A vas tartószerkezetet szoros együttműködésben egy helyi lakatossal egyeztettük. A munka tökéletesen sikerült.

Szentendre wpc terasz fektetése

Egy régi barátom bízott meg minket a térköves teraszának a leburkolásával.
A térkő esztétikus volt, de nagyon hideg volt a mezítlábas járásra. Most született kisbabájuk is játszhat az új wpc teraszon. A házba már nem kerül be homok a lábukról a térköves fugák közül.
"Esztétikus modern és praktikus szeretjük"