A megfelelő wpc kivitelező megválasztása

2018.05.16

A WPC burkolatok szakszerű telepítése rendkívül időigényes feladat,és nagyon hasznos,ha a kivitelező kellő rutinnal rendelkezik. Bár egyes WPC gyártók a hatékonyabbnak vélt marketingkommunikáció miatt a kivitelezést gyerekjátéknak tüntetik fel, valójában az épített teraszburkolatok kialakítása akár fával, akár WPC-vel történik, szinte minden esetben komoly időráfordítást és precizitástigénylő feladat.

Célszerű, ha a kivitelezést 2 vagy több szakember végzi, akik a kivitelezés megkezdése előtt kellő alapossággal ellenőrzik a helyi adottságokat, a telepítési feltételek teljesülését, majd részletes burkolatkiosztási és kivitelezési tervet készítenek.

Fejenként átlagosan 1-1,5 óra időráfordítással teljesíthető 1 négyzetméter szakszerű kivitelezése kellően előkészített és megtervezett telepítésesetén,de természetesena szükséges időráfordítást sok tényező befolyásolja.

Gyakori,hogy épülő házak vagy nagyobb felújítások esetén a kivitelezésta tulajdonos a generálkivitelezőre bízza,ami tapasztalataink szerint számos esetben problémához vezethet, ilyenkor ugyanis rendkívül sokszor önmagukat tapasztaltnak mondó, de valójában ilyen területen megfelelő jártassággal nem rendelkező munkások figyelmen kívül hagyják a kivitelezésre vonatkozó előírásokat.

Mindenképpen javasoljuk, hogy a kivitelezést bízzák a forgalmazó által ajánlott, erre szakosodott, minősített kivitelező partnerek valamelyikére a kellemetlenségek elkerülése érdekében. A burkolat élettartamát alapvetően befolyásolja a szakszerű kivitelezés, ezért az általános építőipari kivitelezők és az erre szakosodott cégek díjazása közötti elenyésző árkülönbségen a megvásárolt burkolatok élettartama, balesetveszély-mentessége, esztétikai hatása múlhat.